Scrisori de dragoste celebre: De la Theodore Roosevelt pentru Eleanor (Bunny) Roosevelt

20 mai 1943

Scumpa mea Bunny,
Stii cu ce ocazie iti trimit aceasta scrisoare de drasgoste? Este aniversarea casatoriei noastre, iubita mea. Iti mai amintesti acea zi fierbinte de iunie de acum 33 de ani? Biserica arhiplina, parintele, preotul in straiele bisericesti si cu un zambet cald pe chip, cei de la Rough Riders, fetitele adorabile ca niste printese, multimea din strada, valul tau lung si alb, rochia stransa pe silueta ta splendida, receptia de la matusa Harriet, unchuyl Ed, mama ta cu una dintre palariile ei extraordinare? Si iti amintesti tu cum era lumea atunci, mica si tihnita, o alta ordine a lucrurilor, razboaiele duse dupa regulile cartii lui Dick [Richard Harding] Davis, o atmosfera a vietii creata cat mai „cum era la inceputuri”. Am venit o cale lunga de-al lungul unui drum ciudat de atunci.

Nimic nu s-a petrecut asa cum ne-am fi imaginat noi ca se va petrece cu exceptia copiilor nostri. Nu ne-am fi gandit niciodata ca v-om conduce lumea. Nu ne-am fi gandit niciodata ca ocupatiile si interesele noastre se vor extinde atat de mult. Nu ne-am fi gandit ca cea de-a treizeci si treia aniversare a nuntii noastre ne va gasii angajati intr-un al doilea razboi mondial, iar pe mine din nou pe front. Dar in cele din urma, iubita mea, ne-am trait si respectat cea mai importanta parte de la ceremonia de casatorie: „la bine si la rau, la saracie si la bogatie, pana moartea ne va despartii.” Cu multa, multa dragoste.
Theodore Roosevelt, Jr. (1887-1944), cel mai mare copil al presedintelui Americii Theodore Roosevelt. In 1908, dupa absolvirea Harvad-ului, se implica in afaceri. Se casatoreste cu Eleanor (Bunny) in 1910. De-al lungul timpului ei au avut patru copii.In timpul primului razboi mondial Theodore a luptat in Franta si a primit multe decoratii militare pentru acte de bravura. In anii 20 intra in politica, urmand sa detina mai multe functii inalte, inclusiv secretar de stat al Marinei si guvernator de Puerto Rico.

Leave a Reply